dilluns, 9 d’abril del 2007

22 d’abril: Acte al cementeri de València en memòria i homenatge a les víctimes del franquisme soterrades a les fosses comunes

El grup municipal d’E.U. de l’ajuntament de Riola presenta la següent moció per adherir a

L’Acte en memòria i homenatge a les víctimes del franquisme soterrades a les fosses comunes del cementeri de València

Les Fosses, espai de memòria
Justícia, Veritat i Reparació



El proper 22 d’abril, les organitzacions sotasignats CONVOQUEM al poble valencià a retre homenatge a totes les persones que, víctimes de la brutalitat franquista, varen ser soterrades en la més absoluta clandestinitat als Fossars del cementeri de València, Fossars que el govern municipal del PP volia fer desaparèixer per a esborrar el testimoni físic de la repressió del franquisme.

Va ser necessari un auto judicial -com a conseqüència d’una demanda interposada pel Fòrum per la Memòria del País Valencià-, per a impedir l’intent de l’Ajuntament de València de destruir l’únic fossar que queda sense que s’hi haja construït a sobre, encara que l’Ajuntament i el fiscal han recorregut la sentència.

Però amb la recuperació de l’únic fossar que queda no és suficient: cal, sobretot, reclamar Justícia, Veritat i Reparació i, d’aquesta manera, complir amb l’homenatge col·lectiu que els devem a les víctimes sepultades en els Fossars del cementeri municipal, que van morir per defensar la llibertat, la justícia i la democràcia.

Diumenge 22 abril, a les 12 h., en el Cementeri General de València

Organitzacions sotasignats: Acció Cultural del País Valencià, Entrepobles, Intersindical Valenciana, Fòrum per la Memòria del País Valencià.


Per això, l’ajuntament de Riola acorda:

Manifestar el nostre recolzament enviant aquesta adhesió al Fòrum per la memòria del País Valencià.
Organitzar i pagar el transport per a totes les persones de Riola que vulguen estar present en l’acte del 22 d’abril.
Que el Alcalde deposite en nom del poble una corona de llorer.

Aquest acord serà remes al Fòrum de la Memòria del País Valencià, a l’adreça electrònica següent : foroporlamemoria@ foroporlamemoria.es, el mes aviat possible.



Signat: