dilluns, 23 d’abril del 2007

Diumenge 22 d’abril 2007: acte en homenatge a les víctimes del franquisme a València




El diumenge 22 d’abril ha tingut lloc a València l’Acte en homenatge a les víctimes del franquisme (amb fotogràfies) soterrades als fossars comuns del Cementiri General. Convocades pel Fòrum per la memòria i molt diverses entitats culturals, socials, sindicals i polítiques, més de 1.000 persones s’han congregat per a retre homentge a les víctimes.
La gent s’ha concentrat a les portes del Cementiri i ha començat després a entrar en seguici en direcció al fossar comú. Obrien el seguici diverses corones de flors en ofrena a la gent soterrada. Arribat el seguici al fossar s’ha procedit a deixar les corones de flors sobre el sòl ocupat pel fossar, al temps que s’encenien unes veles en el seu record.
Posteriorment l’acte s’ha tancat amb dos parlaments de familiars de represaliats, que han relatat de manera molt clara i viva la seua amarga experiència i exigit se’n tinguera record del assassinats. S’ha criticat igualment les insuficiències de la Llei de Memòria Històrica proposada pel PSOE i pactada al parlament espanyol. Posteriorment s’ha llegit el Manifest de concovatòria i tocat l’himne republicà de Riego, amb la qual cosa l’acte s’ha donat per clos.