dilluns, 9 d’abril del 2007

Ple 29 de març de 2007 - Ajuntament de Riola

PLE 29 DE MARS DE 2007 - AJUNTAMENT DE RIOLA
Intervenció de la portaveu d’Esquerra Unida

PRECS I PREGUNTES

1. EL InfoRIOLA

Per segona vegada, pues és el segon InfoRIOLA que ix, tinc que subratllar que sol ha participat el PSPV en l’elaboració d’aquest butlletí excloent als membres dels altres partits o tendències, per tant es pura propaganda del PSPV.
Aquest butlletí es mereix alguns aclariments per senyalar la falsedat de la informació donada, a més a més erròniament en nom de l’ajuntament, però en aquest Ple no es el lloc idoni per fer-ho.
Ara ens poses en situació legitima a ESQUERRA UNIDA i al PP de redactar un altre Info RIOLA pagat per l’ajuntament i distribuït just abans de les eleccions per suposat. Que et pareix?


2. EL DERROCAMENT DE LA SOLERA QUE INVADIX LA VORERA, DE LA CONSTRUCCIÓ DE PROCORIOLA EN FRONT DEL BAR JOVE

He parlat amb Lola, l’arquitecta de l’ajuntament, per que no està previst demolir el tros de solera que invadeix la vorera en la llicencia de demolició. L’arquitecta m’a dit que en cas de que l’ajuntament necessitara fer forat en la solera, (per que es quedará en realitat baix de la futura vorera), per fer passar tubs per exemple, i que provocara algun moviment del edifici, la responsabilitat seria del promotor-constructor.
Per a mi no es qüestió de responsabilitat jurídica solament, es qüestió de responsabilitat moral, política. Com l’ajuntament va ha deixar la possibilitat que passe una desgracia, baix el concepte que tècnicament la responsabilitat es de un altre ? Que faria l’ajuntament en cas que se produïra una desgracia i que ja no existira eixa constructora ? La responsabilitat moral i política de l’Ajuntament es d’impedir tot el que siga prejudicial pels ciutadans.

També m’ha dit l’arquitecta que no consta en ningun informe de l’ajuntament que la solera del edifici desborda sobre la vorera, per estar assabentats abans de foradar en un futur, per que no existeix un plànol de tubs del poble.

A banda d’estes consideracions, al preguntar-li a un altre arquitecte si era correcte, m’ha contestat que es una “verdadera xapussa i que efectivament es podria produir moviments del edifici” si es deixa la solera com està.

Segons aquestes informacions a més del sentit comú, es pot considerar que se està tolerant un perill.

Demane que es retire el tros de solera de la vorera segons les regles del art.


3. LLICENCIES D’OBRA

Estic controlant totes les demandes de llicencies d’obres grans i en les quatre ultimes o bé han sigut rebutjades o acceptades amb condicions, com per exemple: que se modifique la rampa del aparcament, o l’amplaria del pasillo, o l’altura del edifici, o l’altura del techo, perque no corresponen a les normes urbanistiques.
Aço fa que l’arquitecta de l’ajuntament se li duplica el temps de treball, te que controlar varies vegades el mateix projecte. I clar el que paga el suplement de honoraris és l’ajuntament per suposat.
La pregunta es: perque té que pagar tot el poble la incompetencia de alguns arquitectes?

Demane:
- que se faja pagar al promotor-constructor el cost del segon control, quant el projecte no cumplix les normes urbanístiques,
- que l’infome tecnic siga sistemàticament desfavorable en quant les normes urbanístiques no siguen respectades.


4. PREVENCIO D’INCENDIS EN RIOLA

Fa unes dies es va pegar foc a una palmera del Passeig del Pla. El extintor del cotxe del policia estava buit i l’altre, que va tindre que anar a per ell, mig buit. Quin es el protocol de prevenció de riscos d’incendi en l’àmbit de competències de l’ajuntament en vigor actualment ?


5. DEBAT POLITIC EN TELERIBERA

El dimarts 3 d’abril a les 19h30 en Teleribera hi haurà un debat entre els caps de llista dels partits representats en Riola. Demane que l’ajuntament informe al poble per bando.

1 comentari:

terra ha dit...

nomes preguntar, si el verteder que hi ha en el carrer llibertat, a l´altra banda de la carretera, i que l ´altre dia es va pegar foc, pertany a Riola o a algun altre poble.